SRIMUKA PANDAN/KELADI COMEL



SRIMUKA PANDAN/KELADI COMEL
•••••••••••••••••••••••••••••••
Resepi oleh : Pn Ita Yazit
Bahan-bahannya:
Lapisan Bawah
✔2 cawan beras pulut susu
✔2 cawan santan
✔Garam halus
secukup rasa
Caranya
1 • Semua Bahan di atas di kukus sehingga masak
2 • Pulut yg di kukus tadi digaul dgn sedikit pulut hitam yang telah di rebus dulu
3 • Masukkan ke dalam bekas atau loyang yg kita suka
Lapisan Atas
✔1 1/2 cawan tepung gandum
✔2 cawan santan ~ blender dengan daun pandan
✔1 sudu teh tepung ubi
✔1 cawan gula halus
✔1 biji telur
✔Pewarna hijau apple /purple @ unggu secukupnya
Untuk lapisan atas boleh tambah emulco keladi/pandan
Caranya
1 • 2 cawan santan blender bersama daun pandan dan tapiskan.
2 • Masukkan bahan yang lain dan kacau sebati dan tapiskan lagi
3 • Masakkan sekejap api perlahan hingga naik wap
4 • Dah siap masukkan ke dalam pulut yang di kukus tadi
5 • Kukus hingga masak selama 10 minit jika guna bekas kecil...jika guna loyang dlm 20 minit..ok siap.
Selamat mencuba
dan

Related Posts :

0 Response to "SRIMUKA PANDAN/KELADI COMEL"

Posting Komentar