Info chef: Enak dimakan bersama bubur nasi.
src="https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_voX8AQGfOdlrwhjhdWM4gV3ozDuqXvcHzA4ikoHbcn6BGGa87csDI_V9LDU4PJ9VuHKu1SAEcsI4Zr9eNPnxQLEvC9Ah67QCsn4sBtXUTVPQ9eRXQQ1Uxmy4Rw0CSnFF3HIlVJQm8bp4k2Y0OAIqPivcI4HF7N64t-B31B8nOsmUO875lGiO8lgcqPD5k=s0-d">
BAHAN-BAHAN:
4 biji telur
5 biji bawang merah | kisar
2 ulas bawang putih |kisar
5 sudu makan cili kisar
Minyak untuk menumis
Garam dan gula secukup rasa
Sedikit asam jawa
CARA MEMASAK:
1. Panaskan minyak di dalam kuali. Tumis bahan yang dikisar sehingga pecah minyak.
2. Setelah pecah minyak, masukkan air asam jawa, garam dan gula secukup rasa. Kacau perlahan.
3. Setelah kuah mendidih dan sedikit kering airnya, masukkan telur satu persatu.
4. Jangan kacau dahulu, biarkan telur sedikit keras barulah digaulkan keseluruhan.
5. Angkat dan sedia dihidangkan.
dan
BAHAN-BAHAN:
4 biji telur
5 biji bawang merah | kisar
2 ulas bawang putih |kisar
5 sudu makan cili kisar
Minyak untuk menumis
Garam dan gula secukup rasa
Sedikit asam jawa
CARA MEMASAK:
1. Panaskan minyak di dalam kuali. Tumis bahan yang dikisar sehingga pecah minyak.
2. Setelah pecah minyak, masukkan air asam jawa, garam dan gula secukup rasa. Kacau perlahan.
3. Setelah kuah mendidih dan sedikit kering airnya, masukkan telur satu persatu.
4. Jangan kacau dahulu, biarkan telur sedikit keras barulah digaulkan keseluruhan.
5. Angkat dan sedia dihidangkan.
0 Response to "Sambal Telur Hancur. Menu Wajib Cuba Hari Ini."
Posting Komentar