Ikan bilis rangup memang enak dan menaikkan selera lebih-lebih lagi jika disajikan bersama bubur ataupun nasi lemak. Namun, kadang kala ikan bilis yang digoreng akan menjadi lemau dan tidak rangup jika disimpan dalam tempoh yang lama. Ada cara mudah untuk mengatasi masalah ini. Anda memerlukan:
BAHAN-BAHAN:
BAHAN-BAHAN:
- Ikan bilis | dibersihkan
- Cuka secukupnya
CARA-CARA:
1. Masukkan ikan bilis ke dalam mangkuk dan masukkan cuka.
2. Rendam seketika anggaran 5 minit.
3. Toskan dan goreng ikan bilis dalam minyak yang panas sehingga garing.
4. Angkat dan toskan minyak. Biarkan sejuk sepenuhnya.
5. Masukkan ikan bilis goreng ke dalam bekas kedap udara. Hasilnya, ikan bilis akan kekal rangup dan enak walau dalam tempoh yang lama.

Hanya Di PINOBOLA platform game online terbaik dan terpercaya se-ASIA.
BalasHapusBonus 200Rb Setiap Hari!
Minimal Betting Sportbook 10rb
Minimal DP 25rb
Daftar Dan join sekarang dan rasakan makswinnya.
Daripada kuota habis scroll hal gk bermanfaat
BalasHapusMending cobain main game di BOLASINGA
Dijamin kasih cuan melimpah
Buktikan sendiri di BOLASINGA