kek butter lembab, gebu, ringan dan sedap. Ringkas dengan 5 bahan sahaja.
- 4 bj telu bsr gred A/B
- 1 cwn gula caster
- 1 ketul butter cup /250 g
- 1 3/4 cwn tpung naik sdiri.
- 2 camca teh esen vanilla.
Cara
1. Pkul butter n gula sampai kembang.
2. Masukkn telur pukul perlahan.
3. Masukkn tepung.
4. Masukkan vanilla
5. Bahagikn tiga bahagian, warnakan ikut citarasa. 1 kekalkan warna asal.
6. Masukn dlm loyang berselang seli.
7. Bakar pd suhu 150 drjah celcius selama 45 minit atau hingga masak
8. Cucuk dgn lidi kalau dah x melekat masaklah tu. Tunggu sejuk baru potong.
Sumber: Resepi mudah dan sedap
0 Response to "kek butter lembab, gebu, ringan dan sedap. Ringkas dengan 5 bahan sahaja."
Posting Komentar